JUSTINE VANDERGRIFT – STAY

Ze werd geboren als één van de 13.000 inwoners in het Canadese stadje Lacombe in de provincie Alberta, maar voor het opstarten van haar muzikale loopbaan verhuisde zangeres en songschrijfster Justine Vandergrift naar de provinciehoofdstad Edmonton waar zo’n 1,2 miljoen mensen wonen en die de vijfde grootste Canadese stad is na Toronto, Montreal, Vancouver en Calgary.

Tot zover de geografische informatie over Canada want vanaf nu gaan we het hier hebben over de muziek die Justine Vandergrift schreef en opnam op haar nieuwe album “Stay”. De plaat bevat acht eigen composities en één uitstekende cover van de Bob Dylan-song “Oh Sister” (zie video 1), een nummer dat ze in een duet brengt samen met zanger-gitarist Joey Landreth die naast zijn broer David de helft van het Canadese alt.country en folkduo ‘The Bros. Landreth’ vormt.

Deze zangeres beschikt over een kristalhelder, heel specifiek en breekbaar stemgeluid zoals u op de tweede video kan horen in de mooie albumtiteltrack “Stay”. De emoties die ze in haar zangwerk tentoon spreidt geven meteen de gepaste gemoedstoestand bij het gebrachte nummer weer. Justine Vandergrift heeft dan ook al drie eerdere platen op haar conto staan en bevestigt haar status als veelbelovende singer-songwriter op dit nieuwe album “Stay”, de opvolger voor het eind 2015 op de markt verschenen live opgenomen album “Sailor” en de twee eerdere studioalbums: debuutplaat “Yes Alright OK” uit 2011 en “So Far …” uit 2012.

Haar vakmanschap als songschrijver komt in meerdere songs op deze plaat tot uiting, zoals in de ballads “American Dream” en “Hold Your Head High”, de break-up-song “Anymore” of de aanstekelijke countrynummers “Crazy Enough” en “You’re Already There”. Onze voornaamste conclusie na het beluisteren van deze negen songs is dat Justine Vandergrift met elke nieuwe plaat blijft groeien als zangeres en als songschrijfster. Dat is natuurlijk veelbelovend voor het werk dat we in de toekomst nog mogen verwachten van deze blonde Canadese schoonheid. U kan haar trouwens binnen enkele weken live gaan beluisteren tijdens twee optredens in Nederland en dat is een aanrader als u daar de gelegenheid toe zou hebben.

(valsam)
“The most characteristic feature in the music of the Canadian singer-songwriter Justine Vandergrift is her crystal clear, very specific and fragile voice. She brings you in the perfect mood for the songs on her fourth album ‘Stay’ which is lifting the bar of expectations very high for her future work.“ – www.rootstime.be

23 november 2019: De Stamboom, Den Haag, NL
1 december 2019: Deuzonschole, Hoofdplaat, NL



 

Artiest info
Website  
 

Info: Hemifran

video